Altervita - Praktijk voor Medische Psychologie en Neuropsychologie

ZOMERROOSTER: In juli en augustus heeft de praktijk gewijzigde openingstijden

Maatregelen ivm corona


Laatste update: 28 juni 2021

De praktijk wordt bezocht door mensen met gezondheidsproblemen. Er wordt daarom extra zorgvuldig omgegaan met de basisregels voor hygiëne en beperking van het besmettingsrisico.

Per 26 juni is een mondkapje niet meer verplicht.

Zorgaanbieders mogen zelf bepalen of een mondkapje in hun praktijk nodig is. Dit geldt ook voor psychologen. De ervaring heeft geleerd dat het voor de gespreksvoering fijner is om geen mondkapje te dragen. De praktijk laat daarom de mondkapjesplicht vervallen. De basisregels voor hygiëne en voorzorgsmaatregelen blijven van toepassing. U kunt er te allen tijde voor kiezen om een zelf mondkapje te blijven dragen in de wachtruimte of in de spreekkamer. Ook mag u uw behandelaar verzoeken om een mondkapje te dragen.

Vindt u het prettiger om te beeldbellen? Dat kan. U mag eveneens per afspraak beslissen of de afspraak op locatie of per beeldbellen zal plaatsvinden.

Twijfelt u of u tot een risicogroep behoort en of u de praktijk veilig kunt bezoeken? Vraag uw huisarts om advies. Neem gerust contact op met de praktijk voor nader overleg.


Afspraak op locatie

Kom op tijd en kom niet te vroeg. Bent u eerder, wacht dan buiten. Tussen twee face-to-face-afspraken wordt een kwartier tijd gepland, om besmettingsrisico verder te reduceren en de praktijkruimte te desinfecteren.

Er ligt niets te lezen in de wachtruimte. U mag wel zelf iets meenemen. Laat dit niet achter in de wachtruimte, maar neem het weer mee naar huis.

Tijdens uw praktijkbezoek houdt de behandelaar minimaal 1,5 meter afstand. Moet deze afstand verkleind worden ten behoeve van uw behandeling, bijv. in het geval van EMDR, dan draagt de behandelaar beschermingsmiddelen zoals een mondkapje en handschoenen. U doet dan eveneens uw mondkapje op.

Let op hygiëne en geldende voorzorgsmaatregelen:

  • Was uw handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Houd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van elkaar 

Zakdoekjes,  zeep en desinfectant zijn op de locatie aanwezig. Volg daarnaast te allen tijde de aanwijzingen van uw behandelaar.


Huisregels

Kom NIET naar de afspraak als u klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts.

Heeft uw huisgenoot klachten die passen bij corona (koorts en/of benauwdheid)? Dan moet u eveneens thuisblijven. Zodra u (of uw huisgenoot) zich heeft laten testen op corona en een negatieve testuitslag wordt vastgesteld, mag u de praktijk weer bezoeken. Heeft u of uw huisgenoot een test laten doen en blijkt dat er sprake van corona? Dan blijft u minimaal 10 dagen in thuisquarantaine. Daarna mag u de praktijk weer bezoeken.

Als alternatief kunt u gebruik maken van beeldbellen.

Behoort u niet tot een risicogroep maar vindt u het prettiger om te (blijven) beeldbellen? Ook dat is mogelijk. U mag dit per afspraak besluiten.

Hebt u nog geen gebruik gemaakt van beeldbellen, neem dan contact op om dit te faciliteren.


Extra maatregelen

Naast de basisregels en de regels voor thuisblijven bij klachten gelden de volgende maatregelen:

- volg de richtlijnen van het RIVM voor de gebieden of landen waar code 'oranje' of 'rood' geldt

- volg indien van toepassing de quarantaineregels op

- tijdens de quarantaine kunt u desgewenst een afspraak per videobellen maken