Altervita - Praktijk voor Neuropsychologie

 


Nieuwsberichten


9 februari 2024 Praktijksluiting meivakantie

De praktijk is van 29 april t/m 7 mei gesloten voor clientafspraken.


19 februari 2024 Wachtlijst

Vanwege topdrukte is er een tijdelijke aanmeldstop. U kan zich wel op de wachtlijst laten plaatsen. Deze is nu langer dan 3 maanden. Mogelijk wijzigt deze tussentijds. U wordt zo spoedig mogelijk uitgenodigd.


9 februari 2024 Praktijksluiting voorjaarsvakantie

De praktijk is van 12 t/m 16 februari gesloten voor clientafspraken.

 

29 januari 2024 Supervisie

Het jaar is nog maar net begonnen. Ik heb inmiddels dusdanig veel aanvragen voor supervisie gekregen dat ik minstens tot aan de zomervakantie geen plek meer heb voor nieuwe supervisanten. Heb je wel interesse en kun je wat langer wachten? Laat het me gerust weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!


1 december 2023 Praktijksluiting feestdagen

De praktijk is van 25 december t/m 5 januari 2024 gesloten vanwege de feestdagen en bedrijfsvoering.


1 november 2023 Verdiepende vervolgtraining EMDR

Vanaf volgende week ga ik in de maanden november en december de verdiepende vervolgtraining EMDR doen. Tijdens deze training leer ik aanvullende technieken beheersen om cliënten bovenop de basismethode nog beter te kunnen helpen met deze therapie.

Meer informatie over EMDR leest u hier. Er is ook een goede website over EMDR.


13 oktober 2023 Praktijksluiting herfstvakantie

De praktijk is van 16 t/m 20 oktober gesloten vanwege de herfstvakantie.


1 oktober 2023 Regels nieuw verzekeringsjaar

Het nieuwe verzekeringsjaar lijkt nog ver weg, maar het is sneller 1 januari dan u denkt. Dat kan gevolgen hebben voor uw vergoeding voor een lopende of nog te starten behandeltraject.
Als uw behandeling is gestart of nog gaat starten in 2023 en doorloopt in 2024, kan u deze niet "meenemen" naar volgend jaar. Vanaf 1 januari 2024 zal opnieuw eerst uw eigen risico voor 2024 worden aangesproken. Daarna worden de afspraken in 2024 weer vergoed.

De tarieven voor 2023 en 2024 vindt u op de kostenpagina

Laat u goed informeren door uw verzekeraar. En komt u er niet uit, bespreek het dan gerust met mij. Dan denk ik met u mee.


24 september 2023 Praktijk weer geopend

De praktijk was vanaf 20 september enkele dagen gesloten wegens familie omstandigheden. Afspraken worden vanaf maandag 25 september weer hervat. Hebt u op of vanaf maandag 25 september een afspraak, dan wordt u zoals afgesproken op de praktijk verwacht. Is uw afspraak tussen 20 en 22 september geannuleerd? Ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op voor een nieuwe afspraak.


28 juli 2023 Zomerstop

De praktijk is in de zomervakantie gesloten van 31 juli t/m 25 augustus.


10 juli 2023 Supervisie

Vanaf september heb ik weer plaats voor supervisie voor zorgprofessionals. Zie de supervisiepagina voor meer informatie.


3 juli 2023 Nieuwe openingstijden vanaf september

Vanaf 1 september as. gelden er nieuwe openingstijden tot minimaal eind 2023. De praktijk is dan geopend op maandag, dinsdag en vrijdag. Op woensdag en donderdag is de praktijk gesloten. Op maandag en vrijdag is de praktijk langer open tot 15:30 uur.

Mogelijk wordt deze periode vanaf 1 januari 2024 nog verlengd of verder aangepast.


5 juni 2023 Koerswijziging praktijk

Na een paar jaar een gecombineerd hulpaanbod te hebben gehad bestaand uit medische psychologie en neuropsychologie gaat er wat veranderen. De praktijk gaat zich voortaan volledig richten op neuropsychologische problematiek en neurorevalidatie. Dat betekent dat nieuwe aanmeldingen voor psychologische hulpverlening bij (andere) medische problemen niet meer opgepakt zullen worden.

Aanpassingen en communicatie worden stapsgewijs doorgevoerd. Ook de website is nog aan wijzigingen onderhevig.


28 april 2023 Meivakantie

De praktijk is in de meivakantie van 1 t/m 5 mei gesloten.


17 maart 2023 Covidmaatregelen opgeheven

Recent zijn de laatste covidmaatregelen komen te vervallen. Binnen de praktijk worden bijzondere maatregelen rondom covid eveneens losgelaten. Hierbij wordt er vanzelfsprekend van uit gegaan dat bezoekers zorgvuldig met eventuele klachten omgaan.


23 december 2022 Kerstvakantie

De praktijk is t/m 6 januari 2023 gesloten. Vanaf maandag 9 januari 2023 bent u weer welkom. Fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar!


15 december 2022 Thuis Verder Neurorevalidatie teams Nijmegen Noord en Nijmegen Oost

Thuis Neurorevalidatie Teams Nijmegen Noord en Nijmegen Oost zijn nu ook telefonisch en per email bereikbaar!

Heeft u als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel (ook wel NAH genoemd) therapie nodig? En wilt u die behandeling graag in uw eigen leefomgeving door gespecialiseerde therapeuten? Dan kan Thuis Verder u helpen!

Mijn praktijk maakt voor psychologische hulp bij revalidatie deel uit van beide teams. Deze bestaan verder uit de disciplines fysiotherapie, ergotherapie en logopedie.

Beide teams zijn bereikbaar via nijmegen@thuis-verder.nl en via telefoonnummer 06 59810627.


7 december 2022 Tarieven onvergoede zorg en zelfbetalers 2023 bekend

Per 1 januari 2023 gaat het nieuwe verzekeringsjaar in. Psychologische zorg blijft via het basispakket vergoed indien u beschikt over een verwijsbrief van uw huisarts en er sprake is van een DSM-V diagnose. Hierbij wordt wel eerst het eigen risico aangesproken. Dat geldt ook als uw behandeling in 2022 is gestart. Uw eigen risico wordt dan opnieuw belast alvorens de vergoeding in werking treedt.

De nieuwe NZa tarieven voor onvergoede zorg en zelfbetalers zijn inmiddels eveneens bekend en gepubliceerd op de website.


21 oktober 2022 Praktijksluiting herfstvakantie

De praktijk is van maandag 24 oktober t/m vrijdag 28 oktober gesloten wegens de herfstvakantie.


26 september 2022 Brochure van Werken met hersenletsel

De website van Werken met hersenletsel heeft een superhandige brochure gepubliceerd.

In mijn praktijk spreek ik nogal wat mensen met NAH tijdens hun reïntegratieperiode. Zij klagen allemaal over het gebrek aan (overzichtelijke) informatie over je rechten en plichten. Ze stuiten vaak op onbegrip van werkgevers en collega's. Uitleg over de gevolgen van NAH ontbreekt regelmatig.
Schokkend en triest om mee te maken. En onnodig.
Deze folder is geschreven in compacte, begrijpelijke taal. Hij heeft een rustige bladspiegel. Daarmee is hij fijner om te lezen als je hersenletsel hebt.
En inderdaad met een groot "had ik dat maar eerder geweten"-gehalte!

Download de folder hier.


5 september 2022 Herhaalde oproep EMDR

Voor de EMDR-opleiding ben ik op zoek naar mensen die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt en daarvoor traumabehandeling zoeken.

In mijn praktijk behandel ik alleen cliënten met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) of medische problematiek. EMDR is ook voor deze doelgroep een goede therapie die traumaklachten kan verlichten.

Bent u of kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact met mij op.

Let op! Uw behandeling zal op video opgenomen worden ten behoeve van mijn opleiding. Deze opname wordt anoniem besproken tijdens supervisies die ik hiervoor volg. Nadien wordt de opname vernietigd.

Kijk voor meer informatie op www.emdr.nl/wat-is-emdr/ en www.emdr.nl/emdr-bij-patienten-met-niet-aangeboren-hersenletsel/

1 september 2022 Wegwerkzaamheden Griftdijk

Van 5 september t/m 14 oktober zijn er wegwerkzaamheden aan de Griftdijk. Hou rekening met omleidingsroutes en een langere reistijd.

Meer informatie: https://www.waalsprong.nl/algemeen-nieuws/werkzaamheden-kruising-italiestraat-en-griftdijk-noord/


15 juli 2022 Aanmeldingsstop opgeheven

De aanmeldingsstop die sinds oktober 2021 van kracht was, is opgeheven. Nieuwe cliënten kunnen zich op de wachtlijst laten plaatsen. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een oproep voor een eerste intakegesprek.


11 juli 2022 Oproep EMDR

Om mijzelf verder te bekwamen in EMDR ben ik op zoek naar mensen die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt en daarvoor traumabehandeling zoeken.
In mijn praktijk behandel ik alleen cliënten met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) of medische problematiek. EMDR is ook voor deze doelgroep een goede therapie die traumaklachten kan verlichten.
Bent u of kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact met mij op.
Let op! Uw behandeling zal op video opgenomen worden ten behoeve van mijn opleiding. Deze opname wordt anoniem besproken tijdens supervisies die ik hiervoor volg. Nadien wordt de opname vernietigd.
Kijk voor meer informatie op www.emdr.nl/wat-is-emdr/

8 juli 2022 Zomerrooster en zomerstop

Vanaf medio juli hanteert de praktijk een zomerrooster met beperkter openingstijden. De praktijk is daarnaast van 1 t/m 26 augustus gesloten.

week 29 18-22 juli: maandag, donderdag, vrijdag 9:00-13:00 uur

week 30 25-29 juli: maandag, donderdag, vrijdag 9:00-13:00 uur

week 31-34 1 t/m 26 augustus: gesloten.

Met cliënten worden individuele afspraken gemaakt ter overbrugging.


1 juli 2022 Deelname Thuis Verder Neurorevalidatie

Altervita heeft zich aangesloten bij Thuis Verder Neurorevalidatie. Als neuropsycholoog zal ik bijdragen aan multidisciplinaire neurorevalidatie voor mensen die in hun eigen leefomgeving revalidatie behoeven bij Niet-Aangeboren Hersenletsel. Ik maak deel uit van twee spiksplinternieuwe teams voor Nijmegen-Noord en Nijmegen-Oost.

Kijk voor meer informatie op www.thuis-verder-neurorevalidatie.nl. Binnenkort komt ook het centrale aanmeldpunt beschikbaar voor Nijmegen-Noord en Nijmegen-Oost. Hou de berichtgeving in de gaten!


1 juni 2022 AVG OK!

De praktijk heeft nu ook formeel het AVG-proof vignet bij Stichting AVG verkregen.


29 april 2022 Vakantiesluiting meivakantie

De praktijk is in de meivakantie van maandag 2 mei t/m vrijdag 6 mei gesloten.

 

12 april 2022 seminar Neuropsychotherapie: PTSS bij NAH

Vandaag ging ik naar Utrecht voor het seminar PTSS bij NAH. Deze dag werd ik helemaal bijgepraat over de nieuwste wetenschappelijke inzichten rondom de inzet van EMDR als behandeling bij mensen met NAH. Ook de leeftijdsgroep ouderen kwam aan bod. Hoewel er vaak aanpassingen nodig zijn, zoals een kortere afspraak of op maat toesnijden van de werkwijze was de boodschap duidelijk: ja, EMDR kan ook bij NAH!

  

4 april 2022 Kwaliteitsstatuut wederom goedgekeurd

Het kwaliteitsstatuut van de praktijk is wederom goedgekeurd. Zorgaanbieders in de GGZ moeten versie 3.0 voor 1 juli as. geactualiseerd hebben. Fijn dat dit gelukt is!

In het Landelijk kwaliteitsstatuut ggz staat aangegeven wat zorgaanbieders in de GGZ geregeld moeten hebben op het gebied van kwaliteit en verantwoording om curatieve geestelijke gezondheidszorg in het kader van de Zorgverzekeringswet te kunnen verlenen. Het door de zorgaanbieder ingevulde kwaliteitsstatuut borgt dat de zorgaanbieder bewerkstelligt dat de juiste hulp, op de juiste plaats en door de juiste zorgprofessional, binnen een professioneel en kwalitatief verantwoord netwerk, wordt geleverd. De zorgaanbieder bevordert daarmee gepaste zorg.


19 maart 2022 training EMDR bij SOLK

Weer een mooie interventie erbij! Vandaag volgde ik de training EMDR bij aanhoudende lichamelijke klachten. Hiermee kunnen mooie resultaten worden behaald bij lichamelijke klachten waarvoor (nog) geen medische oorzaak kan worden gevonden.


28 februari 2022 voorjaarsvakantie

De praktijk is van maandag 28 februari t/m vrijdag 4 maart gesloten wegens voorjaarsvakantie.


25 februari 2022

Verdere covidmaatregelen zoals 1,5m afstand houden komen nu ook te vervallen. In de praktijk wordt hoedanook extra op hygiene en veiligheid gelet. Vindt u het prettiger om afstand te bewaren? Wil u toch voor alle zekerheid een mondkapje dragen? Geef het gerust aan, ik hou hier graag rekening mee!


18 februari 2022

De mondkapjesplicht is komen te vervallen. Vindt u het toch fijn om een mondkapje te blijven dragen? Doe dit gerust!


7 februari 2022

De praktijk is weer als vanouds geopend!


31 januari 2022

Wegens covidgerelateerde redenen is de praktijk beperkt geopend voor afspraken via beeldbellen. Overige afspraken worden in onderling overleg waar mogelijk omgezet naar beeldbellen of opnieuw ingepland zodra dit weer veilig en verantwoord kan. Er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen!


17 januari 2022

De praktijk hanteert inmiddels weer de gebruikelijke openingstijden; deze zijn geactualiseerd op de contactpagina.


19 december 2021 Harde lockdown

Tijdens de nieuwe lockdown t/m 14 januari 2022 blijft de praktijk gewoon geopend. Er gelden wel aangepaste openingstijden en een beperkte telefonische bereikbaarheid. Daarnaast is de praktijk eveneens gesloten van maandag 27 december 2021 t/m vrijdag 7 januari 2022.

Zie de contactpagina voor meer informatie.

 

1 december 2021

De praktijk is 7 december gesloten ivm een studiedag.

Daarnaast is de praktijk eveneens gesloten van maandag 27 december 2021 t/m vrijdag 7 januari 2022.


 24 november 2021

Op de website Wegwijzer Hersenletsel vind je alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving.

Ga struinen en help jezelf of je naaste op weg. Mijn praktijk staat ook tussen het aanbod.

https://www.wegwijzer-hersenletsel.nl/

 

19 november 2021

Per 1 januari 2022 wordt een nieuw bekostigingssysteem ingevoerd binnen de GGZ, het zogenaamde Zorgprestatie Model. Dit betekent oa. dat lopende behandelingen per 1 januari 2022 middels een 'harde knip' worden overgeheveld naar het nieuwe systeem. U hoeft hier niets voor te doen.

Let op! Voor lopende behandelingen wordt uw eigen risico over zowel 2021 als 2022 aangesproken.

Voor meer informatie over het Zorgprestatie Model klik hier.


12 november 2021 Geen wijziging covidmaatregelen nav persconferentie

De strengere coronamaatregelen die vanaf 13 november worden ingevoerd hebben geen extra gevolgen voor uw praktijkbezoek. U moet een mondkapje dragen in de wachtruimte. Ook mag u de praktijk niet bezoeken indien u klachten hebt en (nog) niet over een negatieve testuitslag beschikt.


8 november 2021 Nieuwe covidmaatregelen

Per 6 november zijn de coronamaatregelen opnieuw aangescherpt.

Vanaf maandag 8 november hanteert de praktijk daarom weer extra maatregelen. Zo moet u weer een mondkapje dragen in de wachtruimte. Ook mag u de praktijk niet bezoeken indien u klachten hebt en (nog) niet over een negatieve testuitslag beschikt.


25 oktober 2021 Praktijksluiting herfstvakantie

De praktijk is wegens vakantie gesloten van maandag 25 oktober tot en met vrijdag 29 oktober. Vanaf maandag 1 november is de praktijk weer op de gebruikelijke tijden geopend.

 

1 oktober 2021 Aanmeldingsstop per 1 oktober 2021

De wachttijd voor intake en behandeling is momenteel opgelopen tot meer dan 6 maanden. Per 1 oktober geldt er daarom  wederom een aanmeldingsstop.


 6 augustus 2021 Vakantiesluiting

De praktijk is wegens vakantie gesloten tot en met vrijdag 27 augustus. Vanaf maandag 30 augustus is de praktijk weer op de gebruikelijke tijden geopend.


1 juli 2021 Aanmeldingsstop vervalt, wachtlijst geopend

Sinds januari 2021 is er een aanmeldingsstop van kracht. Naar verwachting ontstaat er na de zomervakantie weer ruimte voor nieuwe cliënten. Bij aanmelding wordt u vooralsnog op de wachtlijst geplaatst. U wordt vanaf september zo spoedig mogelijk uitgenodigd voor een intakegesprek.


28 juni 2021 Zomerrooster

In juli en augustus gaat het zomerrooster in. Vanaf maandag 30 augustus is de praktijk weer op de gebruikelijke tijden geopend.

Week 27 (5 t/m 9 juli)                  : ma, di, wo, vr 9:00-13:00u

Week 28 (12 t/m 16 juli)              : ma, di, wo, vr 9:00-13:00u

Week 29 (19 t/m 23 juli)              : ma, do, vr 9:00-15:30u

Week 30 (26 t/m 30 juli)              : ma, do, vr 9:00-15:30u

Week 31 (2 t/m 6 aug)                 : ma, do, vr 9:00-15:30u

Week 32 (9 t/m 13 aug)               : gesloten

Week 33 (16 t/m 20 aug)            : gesloten

Week 34 (23 t/m 27 aug)            : gesloten

Week 35 e.v. (30 aug e.v.)           : ma, di, wo, vr 9:00-13:00u

Buiten openingstijden is de praktijk per email bereikbaar. Ontvangen berichten worden zo spoedig mogelijk beantwoord.


26 juni 2021 Mondkapjesplicht vervalt

Per 26 juni is een mondkapje niet meer verplicht.

Zorgaanbieders mogen zelf bepalen of een mondkapje in hun praktijk nodig is. Dit geldt ook voor psychologen. De ervaring heeft geleerd dat het voor de gespreksvoering fijner is om geen mondkapje te dragen. De praktijk laat daarom de mondkapjesplicht vervallen. De basisregels voor hygiëne en voorzorgsmaatregelen blijven van toepassing. U kunt er te allen tijde voor kiezen om een zelf mondkapje te blijven dragen in de wachtruimte of in de spreekkamer. Ook mag u uw behandelaar verzoeken om een mondkapje te dragen.


11 juni 2021 Gevaccineerd!

Het duurde even voor ik aan de beurt was, maar vandaag was het dan zover en kon ik mijn eerste covid-vaccinatie gaan halen. En ook al weten we niet zeker of je anderen dan toch nog kunt besmetten of niet, ik hoop van harte dat dit bijdraagt aan de bescherming van mijn cliënten.


30 april 2021 Meivakantie

De praktijk is in de meivakantie van 3 t/m 7 mei gesloten.


4 februari 2021 Verlenging lockdown

De lockdown is verlengd tot en met minimaal 2 maart as. Deze verlenging heeft geen verdere gevolgen en veranderingen ten opzichte van het beleid binnen de praktijk.


2 januari 2021 Aanmeldingsstop

Voor nieuwe cliënten geldt momenteel helaas een aanmeldingsstop. Dit heeft te maken met de huidige drukte binnen de praktijk en de impact van de harde lockdown. Zodra er ruimte ontstaat voor nieuwe intakes en behandeltrajecten, wordt dit op de website vermeld.


18 december 2020 Beperkte bereikbaarheid van 21 t/m 31 december

Tijdens de feestdagen is de praktijk gesloten voor behandelafspraken en beperkt bereikbaar. Neem bij voorkeur contact op per email. Uw bericht wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Vanaf 4 januari 2021 is de praktijk weer geopend.


15 december 2020 Nieuwe lockdown: praktijk blijft geopend

Per 15 december is er een nieuwe lockdown van kracht tot minimaal 19 januari 2021.
 
De praktijk blijft in deze periode open voor fysiek praktijkbezoek. De gezondheidszorgpsycholoog behoort tot de categorie van uitgezonderde beroepen.

Vindt u het prettiger om te beeldbellen? Dat blijft mogelijk.

Wilt u uw afspraak omzetten naar beeldbellen? Of liever uitstellen? Geef dit dan door aan de praktijk.


1 december 2020 Mondkapjesplicht in publieke binnenruimte

Per 1 december geldt er een mondkapjesplicht in publieke binnenruimtes. Dat betekent dat u bij het binnenkomen, in de wachtruimte en bij vertrek een mondkapje moet dragen.


14 oktober 2020 Praktijksluiting wegens vakantie

De praktijk is van maandag 19 t/m 23 oktober GESLOTEN ivm de herfstvakantie. Voor spoed kunt u het best contact opnemen met uw huisarts. Berichten worden vanaf maandag 26 oktober zsm in behandeling genomen.


2 oktober 2020 MAATREGELEN CORONAVIRUS (UPDATE)

Recent zijn nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan. Praktijkbezoek blijft, onder voorwaarden, mogelijk. U kunt er ook voor kiezen om te beeldbellen. Meer informatie vindt u hier.


2 september 2020 Acceptance & Commitment Therapy

De afgelopen twee dagen heb ik me met veel plezier verdiept in Acceptance & Commitment Therapy (ACT). ACT is een transdiagnostische cognitieve gedragstherapie gericht op het vergroten van psychologische flexibiliteit. Dit is het vermogen om, afhankelijk van de context, gedrag te veranderen of juist door te zetten om zich te bewegen in de richting van de waardevolle aspecten van het leven. De kern van ACT is doen wat er voor jou toe doet en daarbij moeilijkheden meenemen omdat ze nu eenmaal bij het leven horen.

Een mooie behandelvorm om op zoek te gaan naar datgene wat waardevol voor je is en wat moeite kost te leren aanvaarden.


31 augustus 2020 De schoolbanken in

De praktijk is maandag 31 augustus en dinsdag 1 september telefonisch NIET bereikbaar ivm nascholing. Spreek een voicemailbericht in, stuur een email of een sms en deze wordt zsm beantwoord.


24 augustus 2020 MAATREGELEN CORONAVIRUS (UPDATE)

De zomer is voorbij. Helaas waart het coronavirus nog rond. De praktijk hanteert daarom, naast de basisregels en de regels voor thuisblijven bij klachten, de volgende maatregelen:

- indien u of uw huisgenoot (milde) klachten hebt, mag u de praktijk NIET bezoeken totdat uit een coronatest is gebleken dat u geen corona hebt (of uw huisgenoot)

- indien u op vakantie bent geweest in een gebied waar code 'oranje' of 'rood' geldt, mag u de praktijk NIET bezoeken

- fysiek praktijkbezoek is dan weer toegestaan na 10 dagen thuisquarantaine

- tijdens de quarantaine kunt u desgewenst een afspraak per videobellen maken


1 augustus 2020 Vakantie!

De praktijk is vanaf maandag 3 augustus t/m vrijdag 21 augustus gesloten ivm vakantie. Berichten worden vanaf maandag 24 augustus zo spoedig mogelijk in behandeling genomen.

Let op uzelf en uw naasten, stay safe!


1 juli 2020 BELANGRIJK: MAATREGELEN CORONAVIRUS (UPDATE)

Vanaf 1 juli is is de praktijk weer opengesteld voor praktijkbezoek voor alle cliëntgroepen.

Ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten, nierziekte, verminderde weerstand, ernstig overgewicht mogen, indien de gezondheid dat toelaat, de praktijk bezoeken.

Vindt u het prettiger om te beeldbellen? Dat kan. U mag eveneens per afspraak, in overleg met de behandelaar, beslissen of de afspraak op locatie of per beeldbellen zal plaatsvinden.

Twijfelt u of u tot een risicogroep behoort of u de praktijk veilig kunt bezoeken? Neem dan contact op voor nader overleg.


1 juli 2020 Openingstijden zomerweken

Ook Altervita gaat binnenkort met vakantie. Tijdens de zomerweken kent de praktijk aangepaste openingstijden:

Week 29 (13 t/m 17 juli)              : maandag, donderdag en vrijdag 9:00-17:00 uur

Week 30 (20 t/m 24 juli)              : maandag, donderdag en vrijdag 9:00-17:00 uur

Week 31 (27 t/m 31 juli)              : maandag, donderdag en vrijdag 9:00-17:00 uur

Week 32 (3 t/m 7 augustus)      : gesloten

Week 33 (10 t/m 14 augustus)  : gesloten

Week 34 (17 t/m 21 augustus) : gesloten

Week 35 (24 augustus e.v.)       : hervatting reguliere openingstijden: maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag 9:00-13:00 uur


1 juni 2020 Update openingstijden

Vanaf maandag 8 juni is de praktijk weer volgens de reguliere tijden geopend: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9:00-13:00 uur.

Daarbuiten is de praktijk per e-mail bereikbaar. U ontvangt zo spoedig mogelijk, maar altijd een reactie.


11 mei 2020 BELANGRIJK: MAATREGELEN CORONAVIRUS (UPDATE)

Vanaf 11 mei wordt de praktijk weer opengesteld voor praktijkbezoek.

Let op! Ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten, nierziekte, verminderde weerstand, ernstig overgewicht mogen de praktijk NOG NIET bezoeken.

Afspraak op locatie

Kom op tijd en kom niet te vroeg. Bent u eerder, wacht dan buiten. Tussen twee face-to-face-afspraken wordt een kwartier tijd gepland, om besmettingsrisico verder te reduceren en de praktijkruimte te desinfecteren.

Er ligt niets te lezen in de wachtruimte. U mag wel zelf iets meenemen. Laat dit niet achter in de wachtruimte, maar neem het weer mee naar huis.

Tijdens uw praktijkbezoek houdt de behandelaar minimaal 1,5 meter afstand. Moet deze afstand verkleind worden ten behoeve van uw behandeling, bijv. in het geval van EMDR, draagt de behandelaar beschermingsmiddelen zoals een mondkapje en handschoenen. Voor u is deze bescherming niet verplicht.

Let op hygiëne en geldende voorzorgsmaatregelen:

  • Was uw handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Houd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van elkaar 

Zakdoekjes en zeep zijn op de locatie aanwezig. Volg daarnaast te allen tijde de aanwijzingen van uw behandelaar.

Huisregels

Kom NIET naar de afspraak als u klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts.

Heeft uw huisgenoot koorts met luchtwegklachten en/of benauwdheid? Dan moet u eveneens thuisblijven. Als u 24 uur lang geen klachten heeft, mag u weer naar buiten en de praktijk bezoeken. Dat betekent: geen koorts, geen neusverkoudheid en niet hoesten. 

Als alternatief kunt u gebruik maken van beeldbellen. U mag dit per afspraak besluiten.

Behoort u niet tot een risicogroep maar vindt u het prettiger om te (blijven) beeldbellen? Ook dat is gewoon mogelijk.

Hebt u nog geen gebruik gemaakt van beeldbellen, neem dan contact op om dit te faciliteren.

Aangepaste openingstijden

In verband met de lockdown-periode kent de praktijk aangepaste openingstijden:

Maandag           9:00-15:00 uur

Dinsdag              9:00-12:00 uur

Woensdag         9:00-12:00 uur

Vrijdag                9:00-12:00 uur

Daarbuiten is de praktijk per e-mail bereikbaar. U ontvangt zo spoedig mogelijk, maar altijd een reactie.


4 mei 2020 Aangepaste openingstijden UPDATE

Vanaf 4 mei gelden de volgende aangepaste openingstijden:

Maandag           9:00-15:00 uur

Dinsdag             9:00-12:00 uur

Woensdag         9:00-12:00 uur

Vrijdag               9:00-12:00 uur

Daarbuiten is de praktijk per e-mail bereikbaar. U ontvangt zo spoedig mogelijk, maar altijd een reactie.


22 april 2020 Aangepaste openingstijden UPDATE

Ook tijdens de nieuwe verlengingsperiode van de coronamaatregelen t/m 19 mei blijft de praktijk geopend. Het overgrote merendeel van cliënten wordt via beveiligd videobellen behandeld. Bij diegenen met wie een praktijkbezoek is afgesproken wordt per afspraak zorgvuldig bekeken of dit verantwoord is.

De aangepaste openingstijden van 9:00-12:00 uur op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag blijven van kracht. Daarbuiten kunt als alternatief op alle werkdagen per email contact opnemen. U ontvangt zo spoedig mogelijk, maar altijd een reactie.


17 april 2020 Aangepaste openingstijden

Tijdens de lockdown periode ivm de virusuitbraak is de praktijk vanaf 12:00 uur GESLOTEN. U kunt als alternatief op alle werkdagen per email contact opnemen. U ontvangt zo spoedig mogelijk, maar altijd een reactie.

Aangepaste openingstijden:

Maandag           9:00-12:00 uur

Dinsdag             9:00-12:00 uur

Woensdag         9:00-12:00 uur

Vrijdag               9:00-12:00 uur


BELANGRIJK: MAATREGELEN CORONAVIRUS (UPDATE 1 APRIL 2020)

De periode van alle geldende maatregelen rondom de virusuitbraak is verlengd tot en met minimaal 28 april. Voor praktijkbezoek geldt daarom een NEE-tenzij beleid. Dat wil zeggen dat behandelafspraken in principe via videobellen zullen plaatsvinden.

Is videobellen geen optie voor u, neem dan contact op om de verdere mogelijkheden te bespreken.

Het is in veel gevallen niet nodig om behandelafspraken tot nader order uit te stellen. Wilt u overleggen over de voortzetting van uw behandeling of een aanmelding? Neem dan contact met mij op, bij voorkeur via e-mail.


BELANGRIJK: MAATREGELEN CORONAVIRUS (UPDATE 24 MAART 2020)

De geldende maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus zijn verder aangescherpt. Voor de praktijkvoering en uw behandeling betekent het dat er zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van videobellen. Praktijkbezoek is met inachtneming van de geldende hygiënemaatregelen mogelijk. De volgende aanvullende maatregelen zijn hierbij van kracht:

  • U mag de praktijk NIET bezoeken indien u verkoudheidsklachten of koorts hebt. Indien een huisgenoot koorts heeft, mag u de praktijk ook NIET bezoeken.
  • Indien u tot een risicogroep behoort op grond van uw leeftijd of uw medische situatie (bijv. hartaandoening, longaandoening, immuunziekte enz.) mag u de praktijk NIET bezoeken.

Twijfelt u of u naar de praktijk kunt komen of wilt u overleggen over de voortzetting van uw behandeling of een aanmelding? Neem dan contact met mij op, bij voorkeur via e-mail.


BELANGRIJK: MAATREGELEN CORONAVIRUS (update 13 maart 2020)

Per 12 maart jl. zijn aangescherpte maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkómen van kracht. Ook de praktijk houdt zich hier strikt aan.

Dat betekent dat ik u wil vragen de praktijk NIET te bezoeken indien u milde verkoudheidsklachten hebt.

Om de continuïteit van uw behandeling te waarborgen is er een mogelijkheid om te videobellen. Dit kan in een beveiligde omgeving via Karify. Bent u nog niet aangemeld bij Karify, kunt u met het secretariaat van 1nP bellen: 0900 555 3000.

Op de afgesproken datum en tijd ontvangt u dan een e-mail met een link naar het gesprek. Als u hierop klikt, wordt het videogesprek gestart.

Daarnaast kunt u ervoor kiezen de afspraken tot nader order uit te stellen. Neemt u gerust contact met mij op om bovenstaande te bespreken.

Van mij kunt u uiteraard dezelfde verantwoordelijkheid verwachten.

Deze maatregelen gelden tot minimaal 31 maart as. De praktijk volgt de ontwikkelingen en adviezen vanuit de RIVM en GGD nauwgezet en neemt op basis daarvan aanvullende besluiten.


6 maart 2020 BELANGRIJK: MAATREGELEN CORONAVIRUS (update 9 maart 2020)

Het zal u niet ontgaan zijn: het coronavirus is volop in het nieuws. Ook Altervita neemt maatregelen en volgt hierbij de richtlijnen van de RIVM.

De praktijk wordt bezocht door cliënten met gezondheidsproblemen. Voor de veiligheid en bescherming van allen wil ik u vragen de praktijk niet te bezoeken indien u:

  • verkoudheidsklachten of tot 38,0 graden Celsius verhoging hebt danwel meer dan 38 graden koorts

en

  • contact hebt gehad met een patiënt met het coronavirus, of zelf in een gebied bent geweest waar het coronavirus heerst

of

  • huisgenoot bent van een (vermoedelijke) coronapatiënt

Ten behoeve van de continuïteit van uw behandeling kunt u ervoor kiezen om te videobellen in plaats van een face-to-face-gesprek.

Hebt u een afspraak gepland staan, en wil u graag van deze optie gebruik maken, verzoek ik u om van te voren contact met mij op te nemen om dit te organiseren. Verzetten van de afspraak is uiteraard ook een optie.

Twijfelt u of u de praktijk kunt bezoeken, neem dan gerust contact op.


1 maart 2020 Altervita 5 jaar

Mijn praktijk bestaat 5 jaar! Begonnen met alleen een laptop en een telefoon, inmiddels is er een mooie praktijk met een eigen gespreksruimte neergezet. Iets om trots op te zijn!


21 februari 2020 Vakantiesluiting

De eerste weken van het jaar zitten er alweer op. De praktijk volgt de vakantieperiodes van regio Zuid. Ik ben daarom GESLOTEN van maandag 24 februari t/m vrijdag 28 februari. Berichten en aanmeldingen worden vanaf maandag 2 maart zo spoedig mogelijk in behandeling genomen.


5 februari 2020

Uit gegevensanalyse blijkt dat de praktijk inmiddels een mooie regionale functie heeft opgebouwd. Cliënten en verwijzers uit Nijmegen e.o. maar ook Noord-oost Brabant en Rivierenland/Betuwe weten de praktijk goed te vinden. Iets om trots op te zijn!


20 december 2019 Vakantiesluiting

Tijdens de feestdagen neem ik ook een pauze! De praktijk is daarom GESLOTEN van maandag 23 december t/m maandag 6 januari 2020. Berichten en aanmeldingen worden vanaf dinsdag 7 januari zo spoedig mogelijk in behandeling genomen. In de tussentijd wens ik u natuurlijk het allerbeste voor het nieuwe jaar.


4 december 2019 Bereikbaarheid praktijk: Griftdijk-Noord afgesloten voor doorgaand verkeer

De Griftdijk-Noord is van maandag 9 tot en met woensdag 18 december afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De gemeente gaat een riool aanleggen onder het kruispunt Griftdijk-Noord/Dijkstraat. Voor fietsers wordt een tijdelijke route aangelegd langs het werkterrein. De buslijnen 14 en 331 rijden tijdens de afsluiting via de omleidingsroute over de Margaretha van Mechelenweg. Autoverkeer wordt geadviseerd via de Ovatonde / Keizer Hendrik IV-singel te reizen.

Van buslijn 331 vervallen tijdelijk de haltes Dijkstraat, Terracottastraat en van buslijn 14 vervallen de haltes Kruidenstraat, Jonagoldstraat, De Klif, Aquilastraat en Dijkstraat. Vervangende haltes voor beide buslijnen zijn Oude Groenestraat en Citadel College.


11 oktober 2019

De praktijk is van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 18 oktober 2019 gesloten in verband met de herfstvakantie. Berichten en aanmeldingen worden vanaf maandag 21 oktober zo spoedig mogelijk in behandeling genomen.


4 oktober 2019 Vermelding in de Young Stroke toolbox

Met enige trots kan ik vertellen dat de praktijk is opgenomen in het netwerk Young Stroke toolbox, een initiatief van het Radboudumc Nijmegen, Rijnstate ziekenhuis Arnhem en ervaringsdeskundigen. Dit netwerk is er speciaal voor mensen die op jonge leeftijd te maken krijgen met een hersenbloeding, herseninfarct of een afwijking van de hersenvaten. Meer informatie is te vinden op de website, www.youngstroketoolbox.nl.


26 april 2019 Vakantiesluiting

De praktijk is van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei 2019 gesloten in verband met vakantie. Berichten en aanmeldingen worden vanaf maandag 6 mei zo spoedig mogelijk in behandeling genomen.


29 maart 2019 Scholing preventieve cognitieve gedragstherapie

Deze maand heb ik mij verdiept in preventieve cognitieve gedragstherapie. Dit is een behandeling voor mensen die één of meerdere depressieve episodes hebben doorgemaakt en is gericht op het (leren) voorkómen van nieuwe depressies. Voor een uitgebreider beschrijving kijkt u onder het tabblad "Therapeut".


1 maart 2019 Vakantiesluiting

De praktijk is van maandag 4 tot en met vrijdag 8 maart 2019 gesloten in verband met vakantie. Mailberichten worden wel gezien en zo spoedig mogelijk beantwoord.


10 februari 2019 Supervisie voor vakgenoten

Binnenkort heb ik weer plek voor supervisanten die bijv. de GZ-opleiding doen en hun kennis en vaardigheden op het gebied van medische psychologie en neuropsychologie willen vergroten. Heb je op korte of langere termijn interesse, neem dan vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.


18 december 2018 Vakantiesluiting

De praktijk is van maandag 24 december tot en met maandag 7 januari 2019 gesloten in verband met vakantie.


14 december 2018 Seminar Neuropsychotherapie

Op het seminar Neuropsychotherapie - behandeling van angst bij hersenaandoeningen leerde ik weer het nodige om mensen die kampen met angst voor recidive en achteruitgang te helpen. Ook het behandelen van angst voor bijvoorbeeld lichamelijke inspanning of deelname aan sociale activiteiten kwam aan bod.


12 december 2018 Nascholing EMDR

Van oktober tot en met december heb ik de basisopleiding EMDR doorlopen en succesvol afgerond.

Deze basisopleiding is gericht op het leren toepassen van EMDR bij ongecompliceerde PTSS en andere aan trauma gerelateerde klachten.


20 juli 2018 Vakantiesluiting

De praktijk is wegens vakantie GESLOTEN tot en met vrijdag 17 augustus.


1 juli 2018 Wijziging openingstijden

Vanaf 1 september as. kent de praktijk nieuwe openingstijden. U kunt voortaan terecht op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 9:00 en 13:00 uur.


23 mei 2018 Altervita AVG-proof

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De praktijk heeft de nodige stappen ondernomen om de bescherming van persoonsgegevens conform de wet te borgen. Zie ook de Privacy Policy op de website.


1 januari 2018 Vergoeding behandeling

Door deelname aan het professionalsnetwerk Stichting 1nP wordt de zorg binnen de praktijk vanaf heden vergoed door uw zorgverzekeraar. Hierbij geldt dat eerst uw eigen risico wordt aangesproken. Stichting 1nP zorgt voor de facturatie en declaratie.


15 september 2017 Opening aan de Griftdijk

Per 1 oktober as. opent Altervita een eigen praktijklocatie aan de Griftdijk 19 te Nijmegen. Er wordt nog hard gewerkt aan de inrichting van de praktijk.

U kunt zich wel al aanmelden.


6 oktober 2016 Alumnilezing kortdurende behandeling

Als alumnus van het RadboudCSW woonde ik een lezing bij over kortdurend behandelen. Hierbij stond het vergroten van de effectiviteit en de efficiëntie van psychologische behandelingen -met zo min mogelijk tijd en middelen zo veel mogelijk bereiken- centraal. 


1 oktober 2016 Altervita op de sociale kaart van Gevolgenmodel.nl

De praktijk is vanaf nu op de sociale kaart te vinden voor professionals die het zogenaamde gevolgenmodel gebruiken. 

Het gevolgenmodel is een van de modellen die gebruikt worden bij de diagnostiek van patiënten met somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK).

Behandelaren kunnen via deze sociale kaart collega's zoeken om een patiënt te verwijzen of collega’s om mee te overleggen. Ook patiënten met SOLK kunnen op zoek zijn naar een behandelaar die getraind is in het gevolgenmodel.